Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sov med kokain i bilen utanför Säpo – nu döms mannen från Nynäshamn

En man som bor i Nynäshamns kommun ska utföra samhällstjänst efter att ha gjort sig skyldig till narkotikabrott. Han hade kokain med sig när han övernattade i en bil nära Säkerhetspolisens kontor i Solna.

Annons

Svea hovrätt har dömt en man som bor i Nynäshamns kommun för narkotikabrott. 7,64 gram kokain fanns i den bil som mannen vistades i, under en natt för ett par år sedan.

Mannen hade parkerat bilen på den plats i Solna där Säkerhetspolisen har sitt huvudkontor. En polis som var på väg till jobbet på morgonen fattade misstankar mot mannen och ingrep. Narkotikan hittades i passagerarsätets ryggstöd.

När fallet prövades i Solna tingsrätt friades mannen, eftersom rätten bedömde att det inte helt kunde uteslutas att mannen inte kände till att det fanns narkotika i bilen. Hovrätten anser dock att mannens utsagor kring hur detta skulle ha gått till framstår som osannolika.

Ett narkotikabrott av detta slag kan ge fyra månaders fängelse. Rätten valde dock att ge mannen villkorlig dom i kombination med 120 timmars samhällstjänst.

Om man har narkotika bilen och övernattar i den, är risken att bli upptäckt sannolikt större om man parkerar utanför Säpos huvudkontor.

Annons
Annons