Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Mello med lokala låtar

Melodifestivalen drar i gång den 6 februari. Men lägg den 13 och 27 februari på minnet, för det är då Nynäshamns kommuns två ”lokala” bidrag framförs: Victor och Natten och Panetoz.

Annons
Panetoz framför ett av bidragen i årets Melodifestival.

I den andra deltävlingen, den 13 februari i Malmö, får vi höra artisten Victor Morsing i ”Victor och Natten” med låten ”100%”. Låtskrivare är tre debutanter: Dag Lundberg, ”Melker” och Jesper Lundh, den sistnämnde från Sorunda. Han kommer också att vara med och köra i låten.

Andra artister under deltävling två är Molly Pettersson Hammar och David Lindgren, men också Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson som framför en låt tillsammans.

Sedan dröjer det till deltävling fyra – som arrangeras i Gävle den 27 februari – tills vi får höra Daniel Nzinga från Nynäshamn och hans kompisar i gruppen Panetoz från Jordbro, som nu är tillbaka i Melodifestivalen. 2014 tävlade gruppen med låten ”Efter solsken” och tog sig till final. De tävlade då i samma deltävling som Sanna Nielsen, som vann.

Den här gången är de med i samma deltävling som veteranerna Linda Bengtzing och Martin Stenmarck, men också Molly Sandén, som är en av förhandsfavoriterna.

Årets Panetozlåt ”Håll om mig hårt” är skriven av Pa Modou Badjie, Njol Badjie och Nebeyu Baheru i Panetoz, tillsammans med Jakke Erixson, Jimmy Jansson och Karl-Ola Kjellholm.

Finalen avgörs på Friends Arena i Solna den 12 mars.

Annons
Annons
Annons