Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David Nzingas nya film på filmfestivalen

David Nzingas senaste kortfilm ”Gola inte” har blivit antagen till Göteborgs filmfestival. ”Det här är andra gången en film som jag också är producent för är med så det känns extra kul”, berättar han.

Annons
till Göteborg. Karaktären Simon jobbar som lärare i förorten där han växte upp. Bild från filmen ”Gola inte”.

David Nzinga, som är uppvuxen i Nynäshamn och Haninge, är nu aktuell med sin senaste kortfilm ”Gola inte”. I dagarna blev den antagen till Göteborgs filmfestival som pågår mellan 29 januari och 8 februari i år.

– Jag har de fyra senaste åren varit med som skådespelare i filmer som visats upp under festivalen. Det här är andra gången en film som jag också är producent för är med så det känns extra kul. Ambitionen har ju varit att den ska ut på festivaler, berättar han.

I filmen spelar David Nzinga huvudkaraktären Simon, en ung lärare som efter examen kommer tillbaka till förorten där han växte upp. I klassen han undervisar blir en elev slagen under en fest av några andra elever och plötsligt måste Simon förhålla sig till både sin roll som lärare men också till relationen han har med sina elever.

– Jag gillar att lyfta fram vardagliga situationer och i den här filmen handlar det om beslut, om Simon – som jag spelar – ska gola eller inte. Inget är svart och vitt och det är något som vi med den här filmen vill lyfta fram, avslutar han.

Annons
Annons
Annons