Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös med Texas-bandet Uncle Lucius

Det var ett rungande ös på puben Ankaret i måndags kväll, när texasbandet Uncle Lucius spelade. De gamla vinylplattorna i ölbackarna därhemma passerade revy, när rockbandet serverade en rockmusik med riktigt genuina influenser.

Annons
I måndags spelade Uncle Lucius från Texas i USA på puben Ankaret i Nynäshamn. Publiken var mycket nöjd med framträdandet och ville bara ha mer.

– Vad allvarlig du ser ut, gillar du dem inte? frågade arrangören Stefan Grönlund. Gillar? Vad svarar man när halva ens vinylsamling flimrar förbi ens inre. De där plattorna som blev ingången i rock, punk, soul och till och med funk.

Little Feat, Lynyrd Skynyrd, MC5 och till och med så skitigt som Stooges mellan varven. Och Velvet Underground. Man svarar inte så mycket. Man är överväldigad.

En måndagskväll då en ansenlig mängd musikdiggare hade samlats på Ankaret innanför Folket hus foajé i Nynäshamn. Alla åhörare gamla nog att känna igen influenserna, liksom undertecknad.

Förutom sina egna superrockiga alster så bjöd Uncle Lucius på några covers, som Kris Kritoffersons ”Help me make it through the night” och inte minst Ann Peebles gamla, underbara ”I can’t stand the rain” från 1973.

– Vi har blivit så väl mottagna här i Sverige, sa Uncle Lucius sångare Kevin Galloway.

– Om Trump vinner valet så flyttar vi hit!

Och inte mig emot! Det här gänget vill man höra mer av.

Artister som hittills gästat Nynäshamn under vinjetten Rootsy Live är Chip Taylor, Israel Nash Gripka, Deadman och Judah The Lion.

Uncle Lucius är just nu ett av de populäraste banden inom Americana/Southern Rock i USA, och turnén i Sverige och Norge är deras första möte med den skandinaviska publiken. I dag, fredag, spelar de i Falkenberg, och på lördag i Tranås, innan det bär hemåt mot staterna igen.

Annons
Annons
Annons