Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöring skriver ”feelgood för gubbar”

Från början var det en dagbok, men händelser som upprepas utanför Christofer Nörings fönster varje morgon blev till en litterär idé. En bok om ensamhet och längtan. Längtan efter en speciell kvinna, och en katt.

Annons
Christofer Nöring har nyss släppt sin första skönlitterära bok, ”Simma mot en kyss”.

”Simma mot en kyss” är Västerhaningebon Christofer Nörings skönlitterära debut, som nyligen kom ut på Recito förlag. De etthundrafyra sidorna är uppdelade i mycket korta kapitel, där varje kapitel utgör en novellett.

Personens jag, Sorunda-Pelle, är en påhittad person samtidigt som det är Christofer Nörings alter ego. Hans iakttagelser; genom fönstret, på promenader och även på jobbet, blir till bokens kapitel.

– Boken handlar om en längtan, som handlar om ett konkret nu, säger Christofer Nöring.

– Det är en feelgood-bok för gubbar, lägger han till och ler stort.

Sorunda-Pelle saknar sin kvinna och sin katt. Christofer Nöring säger att det faktum att han skriver om det upplevda, om det han faktiskt ser och är med om, gör att han kan se allting klarare. Och det hjälper honom att minnas saker.

Kärleken förde honom till Västerhaninge för 15 år sedan, från Östergötland. Där hade han i tolv års tid skrivit kåserier för Östgöta Correspondenten. Christofer Nöring har tidigare givit ut ”Stadens ansikte”, en promenadbok om Linköping. Även en bok från landsbygden har han hunnit med, ”På östgötska vägar”.

Just nu pågår projektet ”Åke-boken”.

– Men den boken har varit ett projekt sedan 90-talet, förklarar Christofer Nöring.

Annons
Annons
Annons