Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petra Garnås tar med sina favoriter

Lördagen den 5 mars ställer sig sångerskan Petra Garnås på Kafé Radiokakans scen. Med sig har hon ett gäng personliga låtfavoriter.

Annons
På scen. Sångerskan Petra Garnås står på Radiokakans scen.

Hon gillar Radiokakan som scen, berättar hon, Petra Garnås, som lördagen den 5 mars är kvällens artist på nämnda plats. Med sig har hon pianisten Jocke Niehoff som precis som Petra jobbar tillsammans med sångerskan Shirley Clamp.

– Jag har körat med henne sedan hon slog igenom omkring 2004, och Jocke har varit med något år nu, så det känns tryggt, vi har giggat mycket ihop!

Tidigare ösmotjejen Petra Garnås jobbar i dag bland annat som sångerska och retorikkonsult. Nynäshamnarna kan säkert även känna igen henne från tidigare uppdrag som projektledare för bland annat Kulturveckorna i Nynäshamn, och folkhälsoprojektet som låg bakom Sorundafestivalen i början.

Men denna gång blir det fokus på egna låtfavoriter i en personlig, musikalisk nostalgiresa.

– Jag har valt ut låtar som har betydelse för mig. Kanske till och med lite sådana som man kommer ihåg från replokalen på Midgårdsvägen, säger hon och skrattar.

– Jag väver ihop musiken med möten och händelser, så det blir både musik och lite prat.

Det är heller inte helt omöjligt att någon lokal gästartist bjuds upp på scenen, eller att det hela utvecklar sig till någon sorts sing-along.

– Det tycker jag är grymt roligt! Jag gillar när det finns en samhörighet med publiken, det är en stund som man delar, och man kan inte göra annat än att bara hänga med.

Men vad blir det för typ av musik då? Petra älskar rock, men det här blir en softare spelning med lite allt möjligt, säger hon.

– Lite pop, lite rock, lite visa, lite 80-tal, kanske lite Abba – jag tror att de flesta kommer att känna igen låtarna. Det är sällan man får chansen att sätta ihop sin egen repertoar på det här sättet, det ska bli jättekul!

Annons
Annons
Annons