Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikrekord när Riedel jazzade

Jazz i Nynäshamn lyckades slå publikrekord för sina jazzaftnar, när man i lördags kväll hade trion Riedel, Allan och Landaeus på besök. 140 personer hade tagit sig till Konstpoolen för att njuta av härlig jazz.

Annons
Kompositören och jazzbasisten George Riedel kom till Konstpoolen med vännen Jan Allan på trumpet och Mathias Landaeus på piano.

När jazzbasisten och kompositören George Riedel kom till Nynäshamn med kompisen trumpetaren Jan Allan, och deras nya spelkompis Mathias Landaeus på piano, då var det fullsatt i Konstpoolen. Stolarna stod tätt, tätt för det var många som ville höra dessa jazzlegendarer improvisera, men även köra litet gamla jazzstandards som den kunniga publiken kände igen. Inte alltid lika lätt för musikanterna tydligen.

– Vi passar så bra ihop, George och jag, sa Jan Allan. Han kommer ihåg vad låtarna heter, och jag kommer ihåg hur de går.

Trion provade på något kanske ovanligare i jazzkonsertsammanhang, nämligen allsång.

– Kan ni sjunga allsång? frågade George Riedel publiken.

– Jaa! hojtade publiken.

Tidigare spelade Riedel och Allan ofta med pianisten Bengt Hallberg, som gick bort 2013. Det blev flera av Hallbergs kompositioner under kvällen, och naturligtvis flera av George Riedel. Publiken var mycket nöjd, och fick så klart extranummer på begäran.

Nästa gång det blir jazz i Nynäshamn är den 16 mars, då Lisen Elwin kvartett kommer till Konstpoolen.

Annons
Annons
Annons