Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort engagemang för bions överlevnad

Nynäshamnarna vill ha sin bio kvar. Det är tydligt efter NP:s artikel om Bio Vågens kamp för att finnas kvar. Engagemanget på Facebook och i NP:s minienkät visar att bion är mycket viktig för orten.

Annons

Bio Vågen i Nynäshamn går med förlust och har gjort så länge. För att gå runt behövs i snitt 70-80 besökare per föreställning. I dag har man kanske hälften. Styrelsen för Folkets Hus har uttryckt att man vill ha bion kvar, men det är alltid osäkert med en förlusttyngd verksamhet, sade Annelie Ohlsson och Micke Persson på Folkets Hus.

Efter NP:s artikel har engagemanget för biografen varit mycket stort. Artikeln har kommenterats på NP:s Facebooksida och delats ett stort antal gånger. Dessutom har över 100 personer tyckt till i NP:s minienkät om vilken filmgenre man föredrar, vilken dag och vilket klockslag man tycker passar bäst att besöka den lokala biografen.

Engagemanget har också synts på Folkets Hus. Den senaste veckans biofilmer har varit ovanligt välbesökta, säger Annelie Ohlsson.

– Vi blev också glatt överraskade av att så många spontant besökte operaföreställningen Turandot i lördags.

– Vi har fått många hejarop av människor som hoppas att bion kommer att vara kvar, säger hon.

Enligt enkätsvaren är en amerikansk komedi klockan 19 en söndag det som skulle locka flest nynäshamnare till bion. Det finns också ett stort intresse för drama och action på fredagar och lördagar.

På frågan om man föredrar svensk film eller ”Hollywoodfilm” svarade 62 personer amerikansk film medan 47 personer skulle föredra svenskt.

Och idéerna och önskemålen om vad man tror skulle locka fler biobesökare har strömmat in. Några efterlyser någon form av biokort med erbjudanden och rabatter. Andra vill kunna köpa säsongskort, och presentkort i affärerna.

Ett förslag är att införa en biljettautomat för att slippa köerna. Det är också något som Folkets Hus överväger.

Pub eller kafé i anslutning till filmen har flera föreslagit. Det finns också en rad önskemål om att köra repriser på succéfilmer, bättre framförhållning i bioprogrammet och utförligare information om filmerna.

Annons
Annons
Annons