Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therese Lindgren tipsar tjejer om teknik

Therese Lindgren från Nynäshamn lockar tjejer att bli intresserade av teknik genom att bygga ett piano av selleri och testa 3D-skrivare.

Annons

Det är arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen som samarbetar med Therese Lindgren för att locka fler tjejer att börja studera och arbeta med teknik. De har publicerat tre filmer på Youtube där Therese gör tekniska experiment och pratar om sitt eget teknikintresse.

– Det är roligare och mer inspirerande att se nya användningsområden av teknik än att till exempel se en intervju med en ingenjör, säger hon om filmerna.

Den första videon publicerades i förra veckan och har över en kvarts miljon visningar.

Therese Lindgren har på ett par år gjort succé som videobloggare. Hon började med att spela in egna sminktips, men tar även upp ämnen som hennes tittare är intresserade av. Hon har över 300 000 följare på Youtube och utsågs förra året till ”Årets Youtuber”.

Att hon anlitas av just Teknikföretagen är inte så konstigt. Förutom att hon är väldigt populär bland unga tjejer har hon själv studerat systemvetenskap.

– Det är verkligen jätteroligt eftersom jag har pluggat en teknikutbildning och jobbat på flera IT-företag. Majoriteten på de ställena har varit män, så det här är ett bra initiativ, säger hon.

Annons
Annons
Annons