Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom skrev låt till sin bortgångne far

”Saknad far”, så heter låten som Tom Nilsson från Nynäshamn har skrivit om sin pappa Östen, som avled i cancer för tre år sedan. Intäkterna från singeln går till cancerforskningen.

Annons
Tom och Östen Nilsson. Foto: Privat

Tom Nilsson var bara 18 år när hans pappa Östen gick bort i cancer. Många nynäshamnare känner nog igen Östen Nilsson, som grundade Nilssons köttaffär. I tre år har Tom gått och tänkt på att skriva en låt för att hylla sin far och samtidigt stödja Cancerfonden.

– När jag väl satte mig och skrev texten tog det bara en kväll. Pennan flöt på, för jag hade nog allt jag ville säga i huvudet redan, säger Tom Nilsson.

Att sjunga och rappa var nytt för Tom, som annars dj:ar och gör housemusik under namnet Tom Biron. Känslorna blev ibland för starka.

– Det kändes jättebra att få allt ur mig. Musiken är ett sätt att kunna prata för mig och få fram ett budskap. Men det var jättejobbigt att spela in låten och jag fick avbryta flera gånger.

”Saknad far” har snabbt fått spridning på nätet via Facebook, vilket snappades upp i en artikel på Nyheter24.se. Det stora intresset gav också resultat på försäljningen. Toms låt var vid ett tillfälle uppe på topp 40 på sålda låtar på svenska Itunes, före storsäljande artister som exempelvis Adele.

Intäkterna går i lika delar till Cancerfonden och Barncancerfonden.

Annons
Annons
Annons