Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trender och traditioner på båtmässan

Den 5 mars öppnar årets upplaga av mässan Allt för sjön i Älvsjö. Båtälskare får chansen att både känna igen sig och upptäcka nya saker.

Annons
Båtmässan

I år är det den åttioförsta gången i ordningen som båtmässan Allt för sjön anordnas. Den inleds lördagen den 5 mars, och pågår till nästa söndag, den 13 mars.

Trogna besökare kommer så klart på många sätt att känna igen sig. Men det blir också en hel del nytt.

– Varje mässa är unik eftersom det alltid är nya trender och nyheter. Årets Allt för sjön är fullmatad med premiärer och utställarna satsar mer än någonsin, säger mässans projektchef Hanse Thorslund.

– Det dominerande inslaget i båthallen är båtar upp till åtta meter, där vi i år ser att aluminium fortsätter att vinna mark som skrovmaterial. Det kommer även flera nya bränslesnåla och bättre miljöanpassade motorer.

En av nyheterna på mässan riktar sig till seglingintresserade personer. i ”Sail forum” blandas seminarier med visningar av bilder och filmer.

– Vi vill skapa ett inspirations- och expertisforum för alla former av segling. Segling rymmer så många dimensioner och utvecklas kontinuerligt med sina utövare.

Besökarna får också chansen att se den nya vattensporten ”stand up-paddling”, som utförs i en stor bassäng.

– Den sporten är verkligen på uppgång i Sverige. I bassängen kommer det även gå att testa kajak och rodd, säger Hanse Thorslund.

Annons
Annons
Annons