Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Trubadurtåget startar våren med nytt koncept

Trubadurtåget i Nynäshamn öppnar våren med det nya konceptet ”Kvällens gäst”. Fem kvällar under våren bjuder man in en etablerad artist utöver två lokala. Först ut är Mats Westling, Thomas Stenberg och Musikanterna.

Mikael Lindström (t.v.) från en av Trubadurtågets spelningar i somras. I kväll inleds det nya konceptet ”Kvällens gäst” på musikpuben Ankaret i Nynäshamn.

Trubadurtåget i Nynäshamn ångade på förra året med över 30 spelningar och många lokala artister. För det är frontmannen Mikael Lindström nominerad till Årets kulturbefrämjare i kommunen. Nu startar Trubadurtåget upp våren med det nya konceptet Kvällens gäst då man bjuder in en etablerad och två lokala artister.

– Det blir tre akter. För vår del ska det fungera som inspiration att få spela ihop med en mer etablerad artist. Men också för publiken att kunna komma och lyssna under avskalade former, säger Mikael Lindström.

Först ut är Mats Westling, Thomas Stenberg, mer känd som lokal saxofonist, samt Mikael Lindströms eget band Musikanterna.

Etablerade artister framöver är Ola Aurell, Per Persson (Perssons Pack), David Miles och AdAstra.

Vårens program domineras av manliga artister, vilket Mikael Lindström beklagar.

– Trubadurtåget har en Facebookgrupp dit man får anmäla sig. Tyvärr har intresset varit svalt hos de kvinnliga artisterna.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons