Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uncle Lucius – en smältdegel från Texas

Varför inte lysa upp måndagen med underhållning på allvar? Den 1 februari gästar Texasbandet Uncle Lucius Nynäshamn. Bandet är ett av de just nu populäraste banden på americana/sydstadsrock-scenen i USA.

Annons

Då och då får nynäshamnarna möjligheten att slinka in på intima spelningar med band som letar djupt bland sina rötter och gör musik med väldigt mycket själ och hjärta. Artister som hittills gästat Nynäshamn under vinjetten Rootsy Live är Chip Taylor, Israel Nash Gripka, Deadman och Judah The Lion.

Måndagen den 1 februari kommer Uncle Lucius till Ankarets musikpub i Nynäshamn. Turnén blir Texasbandets första möte med den skandinaviska publiken. Uncle Lucius är ett av de populäraste banden inom Americana/Southern Rock i USA, vilket också har gjort det svårt att boka en turné med bandet. Men i januari och februari turnerar de i Sverige och Norge, och Nynäshamn får alltså en egen kväll.

Bandets kombination av starka berättande texter och slagkraftiga sånger är dynamit för många fans, skriver Rootsy. Bandets hit ”Keep The Wolves Away”, som har spelats en miljon gånger på Youtube, är en bra port in i bandets musik.

Spelningen börjar vid klockan 20. Från 18 är Ankaret öppet och det finns en bit mat att köpa. Biljetter säljs på Skivfönstret i Nynäshamn.

Annons
Annons
Annons