Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla vinnarna på näringslivets galafest – Bryggkompaniet Årets företag

Priser i en rad kategorier delades ut under Nynäshamns näringslivs stora galafest, lördagen den 18 mars. Det blev flera känslosamma tacktal under festen som såldes ut till sista biljett.

Annons

Familjen Bjurström på Bryggkompaniet Mälardalen AB som blev Årets företagare.

För nionde året hölls Näringslivets galafest, som har blivit en tradition i Nynäshamn. I år hölls festen på Folkets Hus i Nynäshamn. 250 gäster samlades för mingel, middag, underhållning, och kvällens höjpunkt; prisutdelningen.

De som kammade hem priser under kvällen blev: Årets Företagare: Bryggkompaniet Mälardalen AB, Årets unga företagare: Julia Borum - Blomstersnäckan AB, Årets butiksmedarbetare: Simon Rezazadeh - Systembolaget, Årets butik: Apotek Ösmo, Årets kulturbefrämjare: Stefan Grönlund – ​Skivfönstret, Årets turismbefrämjare: ​Familjen Ljung och medarbetare.

Familjen Bjurström på Bryggkompaniet Mälardalen AB som blev Årets företagare var väldigt överraskade och glada.

– Vi blev jätteglada förstås, men också förvånade. Vi visste inte att det fanns ett sådant här pris innan vi fick nomineringen, säger Lena Bjurström som har företaget tillsammans med maken Tommy och sönerna Robin och Max.

Hela familjen var på plats på festen och firade. Det var en väldigt trevlig kväll med god mat, säger hon.

I allt vimmel och nervositet hörde Lena inte så mycket av motiveringen, men ordet "pålitlig" fastnade, vilket hon känner är träffande.

Bryggkompaniet levererar brygglösningar från badbryggor till småbåtshamnar. Företaget ligger bland annat bakom andra etappen av havstrappan i Nynäshamns gästhamn. Man gör även marina entreprenadarbeten, som till exempel muddringen av det 400 meter långa Ryssundet mellan Utö och Rånö.

I allt vimmel och nervositet hörde Lena inte så mycket av motiveringen, men ordet "pålitlig" fastnade, vilket hon känner är träffande.

Konferencier för kvällen var Agneta Christiansen, som lotsade publiken och pristagarna genom festen. Priserna delades ut mellan rätterna i en meny bestående av jordärtskockssoppa med kantarellfärskost, suovas och mandelpotatischips till förrätt, halstrad röding med blomkålspuré med bakade och syrade betor samt potatisstomp, brynt smör och dill till huvudrätt, och till efterrätt serverades bakad cheesecakekräm med vit choklad, marinerade björnbär, rabarberkompott och digestivesmulor.

Nisse Hallberg, "Årets nykomling" på Svenska stand up-galan 2015, dök upp på scenen under festen. Efter prisutdelning och middag blev det klackarna i taket till partybandet Kort i rocken och DJ.

Motiveringen till priset Årets företagare:

"Det helägda familjeföretaget Bryggkompaniet i Mälardalen är kända för att vara pålitliga och noggranna, med hög kompetens och äkta entreprenörsanda. Företaget är banbrytande, när det gäller hamnbyggen och ligger i framkant i sitt miljötänk".

Årets unga företagare: Julia Borum - Blomstersnäckan AB.

Årets butiksmedarbetare: Simon Rezazadeh - Systembolaget.

Årets kulturbefrämjare: Stefan Grönlund – ​Skivfönstret.

Årets turismbefrämjare: ​Familjen Ljung och medarbetare.

Årets butik: Apotek Ösmo

Mer läsning

Annons