Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simhallens nya hinderbana får toppbetyg

Den tar ungefär 30 minuter att fylla med luft, är 17 meter lång och täcker stor del av bassängen. NP har testat den nya hinderbanan i Ösmo simhall!

Annons
Testpersonerna. NP:s reporter tillsammans med Liam och Markus gick den nya hinderbanan tummen upp.

Hinderbanan storlek täcker ungefär en femtedel av den största bassängen i Ösmo simhall.

NP testade hinderbanan under premiärdagen och bedömde den utifrån vissa kriterier. Banans uppbyggnad kräver balans, koncentration och smidighet.

Vägen från start till mål

Det första är att ta sig upp från vattnet och springa ungefär fem meter. Därefter klättrar man i sidled några meter för att sedan på valfritt sätt passera en labyrint.

Direkt efter labyrinten skall man hoppa ned i vattnet och simma ungefär tre meter och direkt efter klättrar man upp för en klättervägg. På toppen av klätterväggen avslutar man hinderbanan genom att åka rutschkana ned i vattnet.

Utmaning

Beroende om man tar sig an hinderbanan som ett tävlingsmoment eller en rolig aktivitet blir utmaningen annorlunda. Vid tävlingsmoment blir utmaningen större eftersom tidspressen tar över mycket av koncentrationen. Tappas koncentrationen blir man med största sannolikhet helblöt.

Stabilitet/studs

Hinderbanen är väldigt stabil och stadig. Studsen är inte lika bra som stabiliteten, men ändå fullt godkänd.

Racefaktor

En riktig fullträff! Möjligheten att tävla en mot en är succéartad. Under nästan hela loppet springer man parallellt bredvid varandra. Endast under klättringen i sidled finns det ingen risk för fysisk kontakt.

Risk för att bli blöt

Det går i princip inte att genomföra hinderbanan och avsluta den torr. Precis innan sista klättringen hamnar man i bassängen för en kortare simtur.

Är man enormt spänstig finns möjligheten att klara sig torr, men det är ytterst få som klarar av.

Skaderisk

Minimal! Hinderbanan är så pass långt bort från bassängkanterna att även om man ramlar finns ingen risk att slå i kanten. En eventuell risk för skada är om det är för tätt bland starterna och man halkar och kolliderar med varandra.

Helhetsbedömning

Mycket bra! Barnen körde hinderbanan varv efter varv och hade till synes lika roligt varje gång. Enda egentliga nackdelen just denna dag var att det var för många personer och det blev en viss köbildning.

Annons
Annons
Annons