Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 bostäder planeras vid Sunnerby

Idéer om nya bostäder i ett skogparti vid en grustäkt och på kanten till ett gammalt grustag.

Annons
Över 100 bostäder kan komma att byggas nära det stora grustaget i centrala Sorunda, om markägarna får gehör för sina byggidéer.

Nya bostäder planeras på fastigheterna Torp 2:30 och Torp 2:24, vid Sunnerby i Sorunda. På Torp 2:30, som hyser en stor grustäkt, vill fastighetsägaren låta bygga 80-100 blandade bostäder i ett skogsparti. På Torp 2:24 planeras 15 friliggande villor på kanten till ett gammalt grustag.

– Förvaltningen har begärt att få in kompletterande information om fastighetsägarnas tankar, men kommunen har ännu inte tagit ställning till dessa förfrågningar, berättar kommunalrådet Daniel Adborn (L).

I Sorunda arbetar kommunen sedan tidigare med flera nya detaljplaner. Bland dem finns planen som ska göra det möjligt att förtäta och ge ökade byggrätter i Fagersjö och Rosenborg. En annan detaljplan ska göra det möjligt att bygga 15-20 friliggande villor nära Fagerviks skola. För båda planerna planeras samråd under våren 2016.

– Kommunen har nyligen gett ett positivt planbesked för 30-50 friliggande villor på fastigheten Lyngsta 2:2 i Stora Vika men vi har ännu inte gett något startdatum för arbetet, säger Daniel Adborn.

Annons
Annons
Annons