Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landsbygden upp till debatt

Sorundanet (SN) anordnar informationsmöte och debatt på temat ”landsbygdens framtid” på söndagen den 14 februari klockan 15 i Sorunda bygdegård.

Annons
Träffpunkt. På Sorunda bygdegård ska det talas landsbygdsfrågor på söndag. Föranmälan är inget krav men bör göras senast fredagen den 12 februari, för att få kaffe och kaka.

Till mötet var tjänstemän från Nynäshamns kommun samt landsbygdsutskottets ordförande, Catrine Ek (MP), inbokade att presentera den kartläggning av landsbygden som gjordes under 2015. Kartläggningen är en del i det större arbetet med att ta fram ett landsbygdsprogram för kommunen.

Landsbygdsutskottet har dock avbokat deltagande i mötet då ordföranden inte vill ha någon politisk debatt av innehållet i programmet innan det är klart. Detta eftersom projektet är en bred partipolitisk överenskommelse.

För att inte behöva ställa in kommer (SN) själva att hålla i en genomgång av materialet och en efterföljande debatt. De menar att det är ett missförstånd att debatten skulle vara av politisk natur i första hand.

– Det är kommuninvånarnas synpunkter vi vill ha. Ur demokratisk synvinkel är det här beklagligt, säger Lena Dafgård (SN).

– Skolan är en fråga som kommer att tas upp. I kartläggningen framgår det att skolorna på landsbygden presterar sämre. Andra frågor är trafiksäkerheten, VA-utbyggnaden, cykelvägar. Några vill säkert lyfta frågan om Sorundaskyltarna också, säger Per Ranch (SN).

Annons
Annons
Annons