Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaktmästarhus ska säljas

Nynäshamns kommun har beslutat att sälja den före detta vaktmästarbostaden invid Kyrkskolan i Sorunda. Men Centerpartiet vill att kommunen backar från sina planer.

Annons
Nynäshamns kommun håller fast vid sitt tidigare beslut att sälja Kyrkskolans vaktmästarbostad.

Fastigheten, som hyser Kyrkskolans före detta vaktmästarbostad, är en av de kommunägda outnyttjade fastigheter som miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har beslutat ska säljas. Kommunen arbetar nu med att ta fram en ny detaljplan för att vaktmästarbostaden ska kunna säljas som bostad.

Men Centerpartiet menar att skolan kan behöva fastigheten i framtiden. Partiet föreslår att huset hyrs ut för att finansiera dess framtida underhåll, alternativt att det rivs om det inte kan underhållas. Kommunalrådet Daniel Adborn (L), som också är ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, håller dock fast vid det tidigare beslutet att sälja.

– Kommunens fastighetsavdelning har tittat på olika alternativ och landat i bedömningen att vi inte har behov av den gamla vaktmästarbostaden. Det finns gott om utrymme för att kunna utveckla Kyrkskolan om det skulle behövas i framtiden, säger han.

I samband med detaljplanearbetet ska man titta på om huset kan göras om till bostad.

– Om så är fallet kommer tomten att styckas av och säljas som bostad. Annars får vi fundera på vad vi ska göra med huset och då kan rivning vara ett alternativ för att minska kommunens investerings- och driftskostnader.

Annons
Annons
Annons