Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyöppnat dagis behöver möbler och leksaker

Nu har Torös egen pedagogiska barnomsorg öppnat i en del av gamla Torö skola. Föräldrarna som har grundat verksamheten behöver nu hjälp med leksaker och möbler, och har därför startat en insamling i Nynäshamn.

Annons
I lokaler vid Torös gamla skola har föräldrarna nu startat upp sin egen barnomsorg.

Den egenstartade pedagogiska omsorgen på Torö har öppnat. Föräldrarna är förväntansfulla, berättar Gustav Seidow, ordförande i verksamhetens ekonomiska förening:

– Det känns väldigt bra att öppna, alla är engagerade och vill hjälpa till. Efter sommaren blir det nio stycken barn totalt, så det finns fortfarande plats för någon till.

Under året har föräldrarna rustat upp lokalerna med kök, skötrum och en gård. Men det finns fortfarande saker att ta tag i innan verksamheten är hundraprocentigt fungerande, fortsätter Gustav Seidow:

– Eftersom alla utom personalen jobbar ideellt är vi i stort behov av fler inventarier till barnen. Det handlar framför allt om leksaker, utomhusleksaker och barnmöbler.

Föräldrarna har startat en insamling där alla som vill kan hjälpa till med gåvor till verksamheten.

– Vi behöver all hjälp vi kan få, säger Gustav Seidow.

Insamlingen för den nystartade pedagogiska omsorgen kommer att äga rum i butiken Fredsgatan 12 i Nynäshamn från den 13 januari till den 31 januari.

Annons
Annons
Annons