Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alla på jobbet är rädda"

I en insändare berättar en anställd på Nynäshamns kommun om en organisation som är i upplösningstillstånd, på grund av dålig arbetsmiljö.

Annons
Olusten och rädslan är utbredd i kommunhuset, menar insändarskribenten.

Vad är på väg att hända i Nynäshamn? Allvarlig kritik riktas mot kommunens psykosociala arbetsmiljö och politikerna verkar inte ta det här på allvar!

Hur ska ni kunna räkna med ett nytt förtroende från oss väljare när ni försöker hävda att allt är bra på kommunen?

Jag jobbar själv på en kommunal förvaltning och jag vet att det ni säger är helt fel!

En chef är utbränd, en chef är avstängd, en chef har sagt upp sig på grund av rekryteringen av en ny förvaltningschef och en annan chef är på väg att bli utbränd igen.

Det förekommer trakasserier, många är hemma av okänd orsak, arbetskollegor är på väg att säga upp sig till höger och vänster, folk gråter på jobbet. Ingen accepterar vad som händer, men alla är rädda!

Ni säger att det är många sökande till utlysta tjänster. Men det är också fel. Vi fick till exempel inga ansökningar till en ledig chefstjänst så ansökningstiden fick förlängas. Vad tror ni det beror på?

Dessutom har vi svårt att få chefer med lång erfarenhet till Nynäshamn. Vi behöver chefer som vill vara kvar!

Kommunalrådet Anna Ljungdell! Det är ingen som jobbar på kommunen som kommer att våga påtala några brister till er. Man vågar inte säga någonting till chefen, till ledningsgruppen, politiker, företagshälsovården eller för den delen till en visselblåsarfunktion, för då blir man utsatt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons