Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dålig personalpolitik gör att inget fungerar"

Den dåliga ledningen gör att inget fungerar som det ska på Nynäshamns kommun, skriver Hans Olofsson i en insändare. Arbetsmiljöproblemen riskerar att leda till att hela den kommunala organisationen blir totalt ineffektiv, menar han.

Annons

Jag läser tidningen och hör från dem som arbetar på kommunen om hur man agerar mot sin egen personal gång på gång, år efter år.

Det framkommer att ledningen inte följer kommunens beslutade rutiner, chefer anställer vänner och bekanta som inte är kvalificerade och man får höra om personalärenden som är förtäckta trakasserier.

Chefer som har stått upp mot ledning eller sökt hjälp hos politiker har blivit för obekväma och därför angripits. Det pågår förhör med KGB-liknande metoder i syfte att hitta fel och psykologiskt bryta ned individer.

Varför är de anställda så tysta? Är de rädda eller ger de upp och slutar i stället för att påtala problemen, som kommunalrådet Anna Ljungdell säger är ledningens önskemål? Varför agerar inte facket? Slutsatsen är naturligtvis att de fackliga ombuden också är rädda.

Finns det ingen granskning? Personalfrågor med mobbning och trakasserier är väl i högsta grad något som skulle granskas i medborgarnas intresse. Används skattepengarna på rätt sätt?

Den dåliga personalpolitiken gör att kompetent personal slutar. Den dåliga ledningen gör att inget fungerar som det ska. Jag är uppvuxen i Nynäshamn och så här illa har det aldrig varit!

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons