Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det går an att skylta till Grödinge"

Att Trafikverket tillåter sockenskyltar till Grödinge men bekämpar liknande skyltar till Sorunda är ologiskt, anser Bernt Wåhleman (L).

Annons
Trafikverket bekämpar skyltar som det står Sorunda på men tillåter likadana skyltar i grannsocknen Grödinge. Oloogiskt, tycker Bernt Wåhleman (L).

Nedanstående fråga har undertecknad ställt till Trafikverket: I NP informerar tidningen om en skylt som har satts upp vid inpasserandet till Nynäshamns kommun. Skylten sitter under den skylt som informerar om att man har passerat kommungränsen till Nynäshamn och har samma utförande som den skylt som sitter under den skylt som anger att man passerar gränsen till Botkyrka. I det förra fallet är skylten ny och där står Sorunda och i det andra fallet har skylten funnits länge och där står Grödinge.

En anställd på Trafikverket kommenterar den nya skylten och säger att den skall plockas ner direkt. Dels därför att man inte känner igen skylten men huvudmotivet är – citat – ”Vi från Trafikverket skyltar inte mot Sorunda eftersom det är en socken. Det stämmer inte överens med våra principer därför kommer skylten att tas ner”.

Nu kommer min fråga: Grödinge är i lika hög grad som Sorunda en socken, och där har det tydligen varit möjligt för Trafikverket att skylta en socken. Men att på samma sätt sätta upp en skylt som anger att man har passerat en sockengräns mot Sorunda är tydligen inte i enlighet med Trafikverket principer.

Jag anser att innan skylten Sorunda tas ner måste Trafikverket förklara varför den ena skylten avseende en socken enligt Trafikverkets principer är godkänd men inte den andra.

Låt skylten "Sorunda" stå kvar!

Som framgår av mitt brev finns det ingen logik i Trafikverkets agerande i denna fråga.

Självklart skall Sorunda som socken kunna skyltas lika väl som Grödinge tidigare skyltats vid Botkyrkagränsen.

Som gammal Botkyrkabo vet jag att Grödinge på samma sätt som Sorunda omfattar en hel socken och inte en plats som Vårsta eller Spångbro. Men jag anser också att det är självklart att om den ena socken kan markeras med en skylt så kan också den andra socken det. För mig framstår det som att Trafikverket har dålig koll på geografin uti våra trakter.

Det är ju ingen nyhet för det känner ju Sorundaborna till sedan länge, inte minst på grund av att några åtgärder inte är planerade för en av länets farligaste vägar – väg 225!

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons