Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

"Gynmottagningen ser ut att bli kvar"

"Det finns goda skäl att förutsätta" att den nedläggningshotade gynekologimottagningen i Nynäshamn blir kvar, skriver landstingsrådet Ella Bohlin (KD) i ett debattsvar.

Landstingsrådet Ella Bohlin (KD) tror att gynmottagningen i Nynäshamn kommer att räddas från nedläggning.

Det är fascinerande att se kreativitet hos de företrädare för Vänsterpartiet och Socialdemokraterna som debatterar lösningar för den gynekologiska vården i Nynäshamn. Jag har inget principiellt emot att använda den modell som utformat vården i Norrtälje eller att låta Stockholms läns sjukvårdsområde ta över huvudmannaskapet. Det är helt enkelt en fråga om vad som kommer att fungera bäst.

Vårdens organisation är en fråga där vårdpersonal, sjukhusledning, landstingets experter och politiker tillsammans bör sträva efter den bästa lösningen för medborgarna. Om gynmottagningen i Nynäshamn mot förmodan skulle stänga står landstinget inte handfallet.

Vi följer utvecklingen kring gynmottagningen noggrant. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har sagt ett tydlig nej till förslaget från Södertälje sjukhus om att stänga mottagningen. I dialogen med sjukhusledningen belyses ansvaret för patienterna och att det behöver finnas en lösning för Nynäshamns kvinnor.

Det har inte heller kommit något godkännande från politiskt håll. I arbetet med att ställa om hälso- och sjukvården i Stockholms län för att den ska fungera på bästa sätt även i framtiden kommer vi att säkra tillgången till gynekologisk vård för alla som bor i Nynäshamn.

Beslutet handlar inte om ekonomi som Vänsterpartiet beskyller oss för, eftersom Södertälje sjukhus får extra pengar för att driva gynmottagningen i Nynäshamn. Det finns goda skäl att förutsätta att gynmottagningen blir kvar.

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons