Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hög vårdkvalitet var du än bor"

Kristdemokraterna ska undersöka hur en eventuell stängning av gynekologimottagningen i Nynäshamn kommer att påverka de boende, skriver landstingsrådet Ella Bohlin (KD) i ett debattsvar.

Annons
Gynekologimottagningen i Nynäshamn är nedläggningshotad.

Vänsterpartiet försöker blanda ihop korten angående den gynekologiska mottagningen i Nynäshamn. Att smutskasta Alliansens arbete för kvinnors hälsa är icke desto mindre felaktigt. Förslaget från Södertälje sjukhus är som vi kunde läsa i NP nyligen en del av sjukhusets omställning i enlighet med framtidens hälso- och sjukvård. Det är ett enormt arbete som handlar om att vården i Stockholms län ska fungera på bästa sätt även i framtiden.

En viktig del handlar om att akutsjukhusen mer renodlat ska syssla med den sjukvård som kräver akutsjukhusens resurser. Den 11 januari öppnar därför Södertälje sjukhus en ny vårdavdelning. Under hösten öppnade nya gynmottagningar i Upplands Väsby och i Stockholms innerstad. Vi tittar nu på hur vi kan förändra vårdval gynekologi, med hjälp av en grupp gynekologiexperter.

Jag har själv varit en ung kvinna i Nynäshamn och jag vill att tillgången till gynekologisk mottagning ska säkras, precis som i hela länet. Kristdemokraterna och övriga Alliansen arbetar för en vård av högsta kvalitet oavsett var du bor. Självklart kommer vi att noga undersöka hur en – observera – eventuell stängning påverkar boende i Nynäshamn. Vi fortsätter att bygga ut hälso- och sjukvården för Stockholms läns kvinnor.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons