Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nynäshamn behöver fler centrumbutiker"

Två 11-åringar skriver i varsin insändare att de tycker att utbudet av butiken i Nynäshamns centrum borde vara större.

Annons
Fler butiker skulle göra Nynäshamns centrum bättre, tycker de unga insändarskribenterna.

Ett bättre centrum skulle stärka Nynäshamn

Jag tycker att vi borde ha fler affärer i Nynäshamn, vi har inte så många affärer här. Det är ett problem för mig och många andra att hitta saker man vill köpa i Nynäshamn. Det är så att man ofta behöver åka iväg för att hitta den rätta presenten eller den perfekta inredningen.

Vi vill ha fler olika affärer, klädaffärer och inredningsaffärer. Vi vill ha H, Åhléns, Ikea, Hööks, The Body Shop och så vidare. Vi vill ha utveckling i samhället! Man ska kunna välja bland många affärer!

Varför har vi inte ett bättre centrum? Kolla på Haninge centrum hur många affärer det finns. Det kanske är fler som vill flytta till Nynäshamn om vi får fler affärer och ett bättre centrum!

Det skulle vara en enorm utveckling för Nynäshamn. Vi vill ha det så bra som möjligt för invånare i Nynäshamn, därför skulle det vara perfekt med ett bättre centrum. Nynäshamn behöver det här. Vi är inträngda i ett hörn känns det som!

Nynäshamn är ett vackert och trivsamt ställe. Vi kan bara göra det bättre! Vi får ett bättre Nynäshamn! Kanske till och med blir så att folk väljer att åka hit om vi fixar detta. Får höra om detta problem ofta.

En tjej som älskar innebandy, Nynäshamn

Mer klädaffärer behövs  i Nynäshamn

Vi vill ha fler klädaffärer i Nynäshamn eftersom det finns så få. Det finns inte så mycket barnkläder, speciellt inte killbarnkläder. På Dressmann finns det inga killbarnkläder vad jag vet.

Om vi får någon till klädaffär vill vi helst ha Cubus, H och en skoaffär med namnet Skopunkten och några andra affärer. Det kanske finns någon affär med barnkläder, men jag vill ha fler kläder för ungdomar också, för att det kan vara vissa med storlek 170 i byxor och de passar i midjan men är för långa i benen.

Det är många som får åka till Stockholm eller Haninge eller till och med längre för att köpa kläder, för att det brukar vara väldigt fullt på Lindex.

En 11-årig shoppingtjej

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons