Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ösmo är en socken för alla!"

En insändarskribent undrar varför Sorunda är så ovälkomnande gentemot "utsocknes". Skribenten tycker att Sorunda borde lära av den större öppenhet som präglar Ösmo.

Annons
Välkommen till Ösmo. Varför vill Sorunda så gärna särskilja sig, frågar sig skribenten.

Varför denna kraftansträngning i Sorunda med att särskilja sig som en egen grupp? Av vilken anledning vill ni vara för er själva? Varför de obehagliga skyltarna med texten ”Sorunda – en socken för sig”? Nu om någonsin vill ju de flesta av oss signalera ”välkomnande, öppenhet och gemenskap”.

I Ösmo engagerar jag mig i vårt centrumlyft och däri lägger jag aspekter som har med välkomnande och inkluderande att göra. Hur kan då, nu och framtid förenas för ett levande Ösmo?

För den som inte är insatt i Sorunda hembygds verksamhet eller Alf Nordströms skrift från 1980 är risken att en känner sig ovälkommen till Sorunda. Typ, ”här är dom sig själva nog, utsocknes har inget här att göra”.

Det känns som att de bruna krafterna gnager sig in bit för bit i vårt samhälle. Detta borde såväl Sorunda hembygdsförening som Svenska kyrkan i Sorunda betänka. Särskilt som (SD) fick skyhöga sympatier från medborgarna i valdistrikt i Sorunda.

Gå samman med Ösmo socken i gemensam omskyltning: ”Du lämnar nu Ösmo socken. Välkommen till Sorunda socken!” och omvänt. Eller fråga era barn och barnbarn hur de vill att besökare ska känna och tänka när de rör sig i och kring Sorunda. Jag tror att de vill att även Sorunda ska kännas som en socken för alla.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons