Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skolmaten är för vuxna!"

Yoshi-tjejen i femman skriver i en insändare att de som bestämmer om skolmaten borde ta mner hänsyn till barnens smak.

Annons
De som bestämmer om skolmaten tänker bara på vad vuxna gillar, skriver signaturen Yoshi-tjejen i femman, Nynäshamn.

Jag hör dagligen barn säga ”blä” och ”usch” om skolmaten. De som bestämmer om skolmaten tänker aldrig på vad barnen gillar! De tänker bara på vad vuxna gillar, som laxpudding eller svampstuvning! De vuxna säger ”mums” och hugger in medan barnen sitter och petar i maten. Nästan alla barn går hungriga från matsalen och orkar inte jobba sen!

Jag tycker att maten ska vara god och nyttig. En dag fick vi jättegoda pannkakor med små gömda zucchinibitar i. Man får äta gott men fortfarande nyttigt, vilket är bra. Barnen känner inte smaken av zucchinin och mumsar i sig.

Om de vill servera nyttig och god mat så kan de till exempel servera blodpudding och potatisbullar. Och de kan också balansera nyttigt och onyttigt med frukt, till exempel apelsiner, äpplen, bananer och päron. Jag tycker också att de borde separera såser och kyckling så att man får välja. De kan också separera grönsaker, gurka, sallad och tomat var för sig.

Någon gång kan de också servera nyttiga smoothies med bär och frukt och naturell yoghurt. De kan också servera fruktsallad. Dessutom tänker de som bestämmer bara på att vuxna ska gilla maten och häller i svamp i allt, till exempel i grytor och pastasåser.

Alla barn har rätt att äta och må bra i skolan för om maten inte är god och inga barn äter så blir de trötta och orkar inte jobba och då får de dåliga betyg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons