Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skräpigt i vår nya hemstad"

Lennart Nellhard skriver i en insänare att han tycker att Nynäshamns kommun borde göra mer för att bekämpa nedskräpning.

Annons
Nynäshamn har problem med nedskräpning, anser insändarskribenten.

Nu har vi bott på Industrivägen i Nynäshamn i snart ett år. Vi flyttade hit från Västervik, som i flera avseenden liknar Nynäshamn, bland annat med den havsnära härliga miljön. I Västervik noterade vi särskilt att det alltid var städat och rent längs gator och gångvägar. Vi var nyligen på Gran Canaria och noterade även där att trots massor av turister fanns det inte ett enda glasspapper på strandpromenaden.

Det är sorgligt att notera att vår närmiljö utmärker sig åt andra hållet. Man skulle nästen kunna fylla en sopsäck bara genom att gå runt kvarteret. Papper, plast och annat skräp på var och varannan meter längs trottoarer och gångvägar.

På våra promenader med hunden ser vi även gamla bildäck liggande, men de gamla jeansen som hängde på en parkbänk i månader är faktiskt borta! Kort sagt ser det bedrövligt ut.

Det är kanske inte alltid är kommunens mark det gäller men kan man då inte uppmana fastighetsägare att städa, kanske mot vite? Eller skall man bara acceptera att det ser ut så här? Och det blir ju som bekant bara värre. Ligger det skräp så slängs bara ännu mera skräp.

Tacksam för synpunkter eller helst åtgärder.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons