Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vildsvinen har flyttat in till stan!"

Vildsvin syns allt oftare i trakerna kring Nickstahöjden, skriver Hans-Peter Stülten i en insändare.

Annons
Vildsvin flyttar in till stan.

Nyligen när jag var ute för den sista promenaden för kvällen med hunden, blev den plötsligt väldigt intresserad av en lukt på stigen som går bakom skärmtaken som finns mellan Ribban och Röda Backlura, hon gick med näsan mot marken och hade en hiskelig fart.

När vi kom ut på parkeringen för att gå hem till Ribban, var hon väldigt intresserad av något borta framför Lotsen. Jag provade om jag kunde se något, jag såg inget, kanske för att jag tittade efter ett rådjur, som ofta kommer över från ängen och lunden efter kyrkogården. Plötsligt kom ett vuxet vildsvin fram från området framför Lotsen och promenerade i lugn och ro över Backluravägen till diket ned mot kyrkogårdens stängsel.

Numer är jag lite mera uppmärksam på vad som rör sig i buskarna när jag är ute med hunden på kvällen. Ett uppretat vildsvin vill jag inte möta. Vare sig jag eller hunden har några större möjligheter att klara ett sådant möte utan men. Så var uppmärksamma om ni är ute sent på Backlura, vildsvinen har flyttat till stan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons