Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adrian Hiram siktar på innebandy-VM med USA

Om en dryg vecka påbörjar den 16-årige nynäshamnaren Adrian Hiram ett nytt kapitel i sin innebandykarriär. Då gör han debut för det amerikanska A-landslaget.

Annons
Förra året var Adrian Hiram med i det amerikanska U19-landslaget.

– Det är något som jag har drömt om i flera år så det ska bli oerhört kul, säger Adrian Hiram, back i Nynäshamns IBK och nybliven amerikansk landslagsman.

Under helgen den 12 till 14 februari avgörs det Nordamerikanska kvalet till innebandy-VM. Under tre intensiva dagar i Colorado Springs gör USA, Kanada och Jamaica upp om två platser i innebandy-VM, som går av stapeln i Lettland senare i år. Med i den amerikanska truppen finns nynäshamnaren Adrian Hiram.

– Det är en ära att få representera sitt hemland och jag ser det som en möjlighet för mig att utvecklas både som spelare och person.

Adrian Hiram föddes 1999 i USA. 2005 flyttade familjen till Nynäshamn och nu har han dubbelt medborgarskap.

VM-kvalmatcherna mot Jamaica och Kanada blir Adrians första landskamper på seniornivå. Den amerikanska landslagsdressen har han dock haft på sig förut. I fjol var han med i det U19-landslag som spelade ungdoms-VM i Helsingborg. I turneringen svarade för Adrian för sju mål och fyra assists.

– Det var stort att vara med och jag hoppas att det kan bidra till att sporten växer i USA.

Annons
Annons
Annons