Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel när Nynäshamn säkrade division 2-platsen

Med en period kvar av såg Nynäs Hockey ut att behöva kvala för att hänga kvar i division 2. Men via en stark avslutning vände NHC matchen och säkrade även division 2-kontraktet.

Annons
Segerglädje. Spelarna i Nynäshamn var glada och lättade efter att ha besegrat Linden. Foto: Jesper Klingnell

På fredagskvällen skulle Nynäshamns IF HC:s öde avgöras. Den sista omgången i fortsättningsserien av division 2 spelades och för NHC:s del väntade en hemmamatch mot Eskilstuna Linden HK. Vid seger skulle Nynäs vara klart för nästa års division 2. Oavgjort eller förlust skulle däremot innebära att man skulle behöva lita på resultatet i tabellkonkurrenten MB IK:s match.

Knappt fyra minuter in i matchen fick Oliver Arnberg pucken ute till höger i mittzonen. Han samarbetade med Jesper Voss för att ta sig in i offensiv zon och spelade sedan till Martin Campbell, som kom vid den bortre stolpen och stötte in periodens enda mål.

I mittperioden var det tyngre för NHC. Gästerna från Eskiltuna gick först i kapp och när de sedan gjorde ytterligare två mål, fram till 1-3, tog Nynäshamn time out. Taktiksnacket gav önskad effekt för bara tre minuter senare vann NHC-backen Fredrik Johansson pucken i mittzonen. Med ett par skär tog han sig in över blålinjen och spelade till höger där Tim Prestberg tog emot pucken och satte reduceringsmålet.

Men efter två perioder låg Nynäshamn under och när det samtidigt kom rapporter om att MB ledde sin match såg läget prekärt ut för Nynäs. NHC var nedpetade till kvalplats i tabellen och behövde vända matchen i den tredje perioden.

Men Nynäs tog pressen på bästa sätt och vid en kampsituation i det vänstra sarghörnet av offensiv zon lyckades Reinis Vitolins slå pucken bakom mål till kedjekamraten Alexander Byhlin. Denne tog sig fram vid den högra stolpen och slog en passning rakt igenom målgården till Tim Prestberg som rakade in 3-3.

Mindre än en minut senare petade Jesper Lind in ledningsmålet och ett stort jubel bröt ut i Folkets hall. Nynäs var uppe på säker mark i tabellen igen. Men med tio minuter kvar av matchen drabbades Nynäshamn av en utvisning och det krävdes såväl ett bra boxplay som ett par räddningar av Simon Görndt i Nynäshamnsmålet för att man skulle hålla tätt. Med fyra minuter kvar av matchen vann sedan Oliver Arnberg pucken i offensiv zon. Han hittade Jesper Voss som tryckte in 5-3.

Under de sista minuterna kunde Nynäs defilera och medan publiken ställde sig upp för att applådera hemmalagets insats fullbordade Tim Prestberg sitt hat trick när han fastställde slutresultatet till 6-3.

– Det var starkt av oss att komma tillbaka och vinna när det betydde som allra mest. Det gick lite tungt i början av säsongen men det känns bra att vi lyckades säkra kontraktet, sa centern Alexander Byhlin efter matchen.

Alexander Byhlin vikarierade som lagkapten och var stolt över att laget lyckades vända matchen.
Simon Görndt stod för en fin insats i målet och blockerade lugnt pucken när det uppstod en tilltrasslad situation i den andra perioden.
Inför den viktiga matchen hade hockeyskolan och ungdomssektionen i NHC hängt upp matchtröjor för att stötta A-lagsspelarna.
Annons
Annons
Annons