Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nynäs har chansen att säkra division 2-platsen

Fredagen den 26 februari avgörs om Nynäshamns IF behöver kvala för att hålla sig kvar i division 2. Efter en straffseger mot Viggbyholms IK har Nynäs allt i egna händer.

Annons
Sista kampen? Nynäshamn måste går för seger i matchen mot Linden.

Klockan 19 startar den match i Folkets Hall som förhoppningsvis blir Nynäshamns IF:s sista för säsongen. Nynäs tar emot Eskilstuna Linden HK och en seger innebär att laget slipper spela i en kvalserie för att försöka hålla sig kvar i division 2.

Att utgångsläget är så bra beror på att Nynäshamn i tisdags tog två poäng mot Viggbyholms IK från Täby, som leder fortsättningsserien av division 2.

Nynäshamn tog ledningen i den första perioden, genom ett mål av Jesper Voss. Viggbyholm kvitterade i den andra perioden till 1-1 och det resultatet stod sig sedan under hela den ordinarie matchtiden.

En fem minuter lång förlängning blev mållös och därför fick matchen avgöras med straffläggning. Eftersom både Jesper Lind och Reinis Vitolins satte sina straffar fick Nynäs återvända hem som segrare.

Nynäshamn ligger i nuläget precis ovanför kvalstrecket med en poäng mer än söderortsklubben MB IK. Om Nynäs skulle förlora mot Linden får laget hoppas på att Spaif från Södertälje vinner mot MB. Spaif har dock ingenting annat än äran att spela för, eftersom de inte har någon möjlighet kvar att försvara sin division 2-plats.

Annons
Annons
Annons