Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ösmo GIF i stort behov av unga tjejer

Tjejfotbollen i kommunen har problem. Den enda klubben som har renodlade lag för lite äldre flickor – Ösmo GIF – söker nu nya spelare så att flickor 04/05 kan ställa upp i seriespel.

Annons
Brist. Det behövs fler fotbollsspelande tjejer. Ösmo GIF erbjuder spel i flera flicklag men har fått det kämpigt efter nya regler för seriespelet.

Nynäshamns IF har nyligen startat om sin verksamhet för tjejer och har ett lag för födda 08/09. Sorunda IF har mixade lag för både pojkar och flickor.

Ösmo GIF har fem flicklag. Men nya regler från Stockholms fotbollsförbund ställer till problem, då lag som består av två årskullar får det svårare att spela seriespel ihop, berättar Maria Wilkman, från Ösmo GIF.

I nuläget har Ösmolaget flickor 04/05 tio spelare. Då laget ska börja spela 9-mannafotboll nästa år blir det svårt att få ihop tillräckligt med folk – särskilt då laget nu måste bestå av 50 procent spelare av ”rätt” ålder för spel i exempelvis F05.

– Vi tror att det finns många tjejer runt om i kommunen som vill spela fotboll. Vi välkomnar spelare i alla åldrar oavsett tidigare erfarenhet, säger Maria Wilkman.

Just årskullarna 04/05 var inte särskilt stora och har därför allra störst behov av tillökning. Maria Wilkman lovordar sin klubb.

– Jag har själv spelat och tränat i många andra Stockholmsklubbar. Ösmo GIF är helt klart en av de bästa. Vi sätter barnen främst och har inget elittänk. Tränare och föräldrar ställer alltid upp!

Annons
Annons
Annons