Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt spel av Cederlund när Nova vann

Hemmaseger och en spelare som stod för en ”perfekt serie”. SK Novas match mot BK Triss blev en stor succé.

Annons
300 poäng. När Felix Cederlund i den tredje omgången hade slagit elva raka riktades samtliga blickar mot honom för att se om han skulle klara av ytterligare en. Han höll nerverna i styr, slog en strike och stod för en ”perfekt serie”. Foto: Jesper Klingnell

Lördagen var en viktig dag för SK Nova när två långväga gäster, BK Triss från Fagersta och LBK Hudik från Hudiksvall, kom på besök till Nynäshamns bowlinghall. Inför lördagens matcher låg Nova näst sist i sin delserie av Mellanallsvenskan och man behövde poäng för att öka avståndet ned till den sistaplats som innebär direktnedflyttning.

I den första matchen väntade BK Triss. Gästerna inledde bäst och efter den första omgången stod det 1-4 på resultattavlan. Men i den andra omgången spelade Nova upp sig. Hasse Sjöberg och Felix Cederlund spelade bra vilket gjorde att duon säkrade en poäng åt hemmalaget. Och på banan där Greger Knutas och Simon Sallborg spelade hängde allt till slut på Simon Sallborgs sista slag. Han höll nerverna i styr och slog en strike, vilket gjorde att Novaduon vann serien med en enda poäng. De spelade därmed in en poäng för sitt lag till slutställningen.

I den tredje omgången fortsatte Nova att spela bra och i mitten av ronden radade Novaspelarna upp strikes. Allra bäst var Felix Cederlund. Han slog strike efter strike och sakta men säkert gick det upp för åskådarna i hallen att de kunde vara på väg att bevittna en ”perfekt serie”, vilket är benämningen på en serie där en spelare slår strikes i samtliga sina slag och uppnår maxpoängen för en serie, 300.

Efter elva raka strike hade Felix Cederlund chansen att fullborda en serie med 300 poäng om han slog en strike även i det sista slaget. Tystnaden sänkte sig i Nynäshamns bowlinghall. Båda lagens spelare samlades kring bana 4 och hela hallen såg med spänd förväntan på när Felix Cederlund tog fart. Han släppte klotet och när det nådde fram föll samtliga käglor. En perfekt serie. 300 poäng.

– Jag kände mig inte så nervös som jag hade trott att jag skulle göra utan tyckte att det var roligt med pressen från alla runt omkring. Jag var nöjd med slaget och det var riktigt skönt att det gick hem, sa Felix Cederlund.

Även på de andra banorna spelade Nova bra och man vann omgången med 4-1. Plötsligt hade hemmalaget tagit ledningen och det stod 8-7 efter tre fjärdedelar av matchen.

Den fjärde omgången blev jämn och svängig. Men till slut vann Nova avslutningsomgången med 3-2 vilket gjorde att slutresultatet i matchen skrevs till 11-9.

– Det var superviktiga poäng som vi behöver för att säkra kvalet. Vi har ett bra lag som borde kunna hänga kvar i Allsvenskan och vi ska göra allt för att lyckas, analyserade Felix Cederlund efter matchen.

När Nova senare under dagen tog emot Hudik gick det tyngre för hemmalaget. Man föll med 6-13.

Felix Cederlund tog 1000 poäng i matchen mot Triss och var nöjd efteråt: ”Jag missade lite på slutet men 1000 blankt ser bra ut på tavlan”, konstaterade han med ett skratt.
Poängmaskin. I matchen mot Triss från Fagersta stod Felix Cederlund för en fin insats. Totalt spelade han in 1000 poäng på de fyra serierna.
Poängplockare. Även Jerry Mattisson stod för en strålande insats i matchen mot BK Triss. Han spelade in hela 958 poäng. I lördagens andra match, mot Hudik, var han med sina 893 poäng Novas bästa poängplockare.
Poängplockare. Även Jerry Mattisson stod för en strålande insats i matchen mot BK Triss. Han spelade in hela 958 poäng. I lördagens andra match, mot Hudik, var han med sina 893 poäng Novas bästa poängplockare.
Stark insats. Novas Simon Sallborg tog 895 poäng i matchen mot BK Triss.
Stark vändning. Efter ett 1-4-underläge vände SK Nova lördagens första match och vann till slut med 11-9.
Matematik. I slutet av varje omgång höll spelarna noga koll på hur det gick på de andra banorna för att veta hur lagen låg till i kampen om ”bonuspoängen”.
Annons
Annons
Annons