Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räknefel förstörde för Kevin i Trysil

På grund av ett räknefel missade Kevin Eriksson final i rallycrosstävlingen i Trysil. Nu får han ladda om till den avgörande deltävlingen i Åre.

Annons
Otur. Kevin Eriksson var på väg mot en ny succé. Eftersom han missade att köra ut i alternativspåret missade han dock en finalplats.Foto: Anna Nilsson/arkiv

Allt såg inledningsvis bra ut för Kevin Eriksson från Ösmo, när den tredje deltävlingen av Rallycross on Ice i fredags avgjordes i Trysil i Norge.

Han var en av de förare som körde bäst i kvalet och tog sedan ledningen i sin semifinal. Då inträffade ett ödesdigert misstag.

I ett rallycrossheat ska varje förare någon gång gå ut i ett lite längre alternativspår. Eftersom både Kevin och teamet OMSE tappade räkningen på antalet varv missade han att gå ut i alternativspåret. Konsekvenserna blev 30 sekunders tidstillägg och en missad finalplats.

Fadäsen medförde också att Kevin nu har tappat sin totala ledning i tävlingsserien.

En tröst för teamet från Nynäshamn var dock att Kevins lillebror Oliver lyckades att ta sig till final. Han kom trea i det andra semifinalheatet och tog alltså inte finalplatsen på sin brors bekostnad.

I finalen kom Oliver Eriksson på femte plats. Vinnare blev Thomas Bryntesson, som ursprungligen kommer från Värmland men numera betraktas som norrman.

Den avslutande deltävlingen i Rallycross on Ice körs i Åre den 11 mars. Kevin Eriksson har fortfarande chansen att ta hem totalsegern i tävlingsserien.

Annons
Annons
Annons