Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straffdrama då Nynäs säkrade viktiga poäng

Ishockeymatchen mellan Nynäshamn och MB blev precis så jämn som någon hade kunnat gissa på förhand. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Till slut gick Nynäs segrande ur striden.

Annons
Stolpträff. Nynäshamn var nära att ta ledningen i slutet av den andra perioden men Alexander Byhlins skott gick i stolpen och Oliver Arnberg hann inte riktigt fram till returen.

Det var något av en ödesmatch som väntade Nynäshamns IF HC när man under tisdagskvällen begav sig till Söderort för att spela bortamatch mot MB IK. Inför mötet låg de två lagen på samma poäng i fortsättningsserien av division 2 östra, men på grund sämre av målskillnad låg Nynäshamn precis under kvalstrecket, medan MB låg ovanför detsamma.

Inledningsvis var spelet tillknäppt och lagen bjöd lagen inte varandra på några ytor. Men knappt sex minuter in i matchen fick MB ett powerplay som man utnyttjade till fullo och gjorde 1-0.

Med en dryg minut kvar av den första perioden var det Nynäshamns tur att spela i numerärt överläge, och då gick det undan. Dennis Ryttar hade pucken på blålinjen och passade till Niclas Norrljung som stod ute på vänsterkanten. Han spelade i sin tur in pucken i mitten till Jesper Lind som prickade in kvitteringen.

– Vi spelade runt pucken bra i offensiv zon och jag fick en fin passning. Då var det bara att dra till, kommenterade målskytten själv.

Mittperioden blev mållös men fem minuter in i den tredje perioden fick NHC ett powerplay. Där skapade NHC omgående tryck och Viktor Sommer styrde spelet från den högra tekningscirkeln. Därifrån hittade han en fin passning till Martin Campbell som stod framför MB-målet och styrde in 1-2 för Nynäs.

Men glädjen blev kortvarig. Med sju minuter kvar att spela kvitterade M/B och matchen gick till förlängning. Där gjorde inget av lagen mål och matchen fick avgöras på straffar.

Som vanligt var det bäst av tre straffar som gällde. Hemmalaget missade den första straffen och Nynäshamn tog ledningen när Niclas Norrljung säkert satte NHC:s första straff. När MB sedan missade sin andra straff fick Nynäshamn chansen att avgöra matchen redan i den andra straffomgången. Jesper Lind satte fart ned mot målet och sköt. Pucken åkte in under målvakten och det blev knäpptyst i hallen. Just som de allra flesta i hallen hade börjat räkna straffen som räddad dök pucken plötsligt upp bakom målvakten. Med knapp styrfart gled den sedan in över mållinjen och matchen var över.

Nynäshamn kunde räkna hem två viktiga poäng i kampen om att säkra en plats i nästa års division 2.

– Det var en riktig sexpoängsmatch som vi i princip tvungna att vinna så det var viktigt att få med sig bonuspoängen. Sedan var det extra skönt att göra två mål i powerplay eftersom vi har haft lite problem med den spelformen tidigare under säsongen, sa Jesper Lind efter matchen.

Jesper Lind var nöjd med de två poängen och menade att det var viktigt att NHC fick fart på sitt powerplayspel.
Annons
Annons
Annons