Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 av 14 misstänkta häktades

Tretton män har häktats under torsdagen och fredagen, misstänkta för förberedelse till grov misshandel vid asylboendet på Nicksta camping.

Annons
Männen som är misstänkta för att ha planerat attacken mot asylboendet på Nicksta camping häktades i Södertörns tingsrätt.

Södertörns tingsrätt i Flemingsberg höll häktningsförhandlingar under torsdagen och fredagen för att besluta om de fjorton männen, som anhållits misstänkta för en planerad attack mot flyktingboendet i Nicksta i måndags, skulle häktas.

Under torsdagen häktades tre, men en av de fjorton, en 17-åring, försattes på fri fot. Under fredagseftermiddagen blev det klart att resterande tio män också häktas, misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

Tretton av männen är polska medborgare och den fjortonde är ukrainsk medborgare. Samtliga förnekar brott, säger åklagare Patrik Viklund till P4 Stockholm.

På plats i tingsrätten fanns mellan 50 och 100 personer som var där för att stötta de misstänkta.

Åtal ska vara väckt senast den 25 februari.

Enligt uppgift ska nu polisens hatbrottsgrupp ta över utrednignen. Hatbrottsgruppen, som var ett projekt inom Citypolisen, ingår nu som en permanent verksamhet inom Stockholmspolisen.

Annons
Annons
Annons