Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akut beslut om 80 nya förskoleplatser

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att skapa minst 80 förskoleplatser på Nynäshamns gymnasium. Tanken är att hitta en tillfällig, men snabb, lösning på den stora bristen på förskoleplatser.

Annons
Flyttar in. Det finns redan en tillfällig förskola vid gymnasiet. Nu ska ytterligare 80-100 barn inhysas i lokalerna, som i dag inte utnyttjas fullt ut.

Barn- och utbildningsförvaltningen har fått i uppdrag att skyndsamt projektera för omkring 80 förskoleplatser i Nynäshamns gymnasiums lokaler. Ärendet fanns inte med på nämndens dagordning i torsdags, men situationen kräver skyndsam hantering, förklarar nya ordföranden, Patrik Isestad (S).

– Ledamöterna var eniga och hade förståelse denna gång. Men jag håller med dem om att det så klart alltid är att föredra att i god tid få sätta sig in i frågorna.

Planeringen startar nu, men inflyttning sker troligtvis tidigast i juni 2016.

– Frågan om förskoleplatserna är i ett sådant läge att det behövs en lite hårdare pekpinne, eller taktpinne. Vi kan inte vänta till i februari med att sätta i gång. Vi kan inte ha föräldrar som jobbar inne i Stockholm och samtidigt måste åka runt i kommunen med sina barn, säger Patrik Isestad.

Samtidigt godkändes förslagen att flytta en paviljong till Vanstaskolan och bygga en ny paviljong vid Rumba förskola. Sammantaget rör det sig om över 100 platser. I dagsläget saknas omkring 50 platser på grund av kommunens stora problem med fuktskadade lokaler.

Annons
Annons
Annons