Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allmän toalett ska byggas i Stadsparken

Stadsparkens besökare som blir nödiga har i dag långt till en allmän toalett. Men om ett drygt år kommer lättnaden att finnas på närmare håll, då kommunen nu har sagt ja till medborgarförslaget att bygga en offentlig toalett i Stadsparken.

Annons
”Bra beslut!” Nynäshamnaren och boulespelaren Robert Petersohn är glad för att kommunen har nappat på hans medborgarförslag att bygga en toalett i Stadsparken.

Efter att ärendet har stötts och blötts i den kommunala byråkratin i över två års tid står det nu klart att en offentlig toalett i Stadsparken ska bli verklighet.

Nynäshamns miljö- och samhällsbyggnadsnämnd beslutade på sitt senaste sammanträde att Stadsparken ska få en liknande offentlig toalett som finns på Fredsgatan i Nynäshamns centrum.

– Toaletten kommer att stå klar under 2017. Det här är ett startbesked för tjänstemännen att ta fram ett underlag, en utformning och en kostnadsberäkning för den nya toaletten. Efter det får vi ansöka om pengar för att toaletten kan bli färdigbyggd i början av nästa år, säger kommunalrådet Daniel Adborn (L) som också är ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Var toaletten ska placeras är en av sakerna som kommer att studeras närmare.

Medborgarförslaget skrevs av Nynäshamnsbon Robert Petersohn.

– Jag är jätteglad! säger han.

Han tror att parken åter kommer att blomma upp och boulebanorna fyllas av spelare. Under spelets gång vill man läska sig och det har tagit emot att ha buskaget som enda alternativ om man behöver lätta på trycket, berättar han.

Annons
Annons
Annons