Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösheten minskar – men inte i alla grupper

Arbetslösheten i Nynäshamn minskar. Men fortfarande har ungdomar och långtidsarbetslösa svårt att få jobb.

Annons
2015 har Nynäshamn uppvisat en bra kurva, enligt Luis Gomez, arbetsförmedlingschef på kontoret i Nynäshamn.

Arbetslösheten i Stockholms län är ungefär densamma som för ett år sedan. Det uppger Arbetsförmedlingen i sin senaste rapport.

Men i Nynäshamn har antalet öppet arbetslösa enligt Arbetsförmedlingens statistik minskat med 5,7 procent under december månad 2015 jämfört med december 2014. Antalet nyinskrivna arbetssökande har också minskat med 9,3 procent under samma period.

– 2015 har Nynäshamn uppvisat en bra kurva. Kollar man över de tre senaste åren har arbetslösheten gått ner hela tiden. Speciellt har antalet nyinskrivna minskat hos oss, säger Luis Gomez, arbetsförmedlingschef på kontoret i Nynäshamn.

Det som har varit svårt för Arbetsförmedlingen är att få ungdomar utan gymnasieutbildning och långtidsarbetslösa i arbete. Så ser det även ut i resten av länet där 72 procent av antalet inskrivna hos Arbetsförmedlingen består av personer i utsatt ställning.

– Det är just unga och långtidsarbetslösa som har varit det svåra för oss. Vi har haft dialog med kommunen om hur vi ska göra för att få ungdomar i jobb. Bland annat arbetar vi med verksamheten ”Ung i Nynäs” tillsammans med kommunen som ska hjälpa unga till arbete, säger Luis Gomez.

Annons
Annons
Annons