Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BTH får utveckla nya hus på Höjdgatan

BTH Bostad får utveckla nya bostäder i kvarteret Älgen på Höjdgatan, enligt ett ramavtal som politikerna i Nynäshamns kommunstyrelsen godkände på sitt senaste sammanträde.

Annons
BTH Bostad vill bygga tre höghus på sex till tio våningar på kullen vid Höjdgatan intill det före detta minisjukhuset.

Avtalet ger BTH Bostad möjligheten att utveckla den kommunägda bergsknallen på Höjdgatan till ett nytt bostadskvarter. BTH Bostads idé är att där bygga tre flerfamiljshus på sex till tio våningar med totalt 90 lägenheter.

Efter en första dialog har kommunen aviserat att den ser positivt på bebyggelse av flerbostadshus på den platsen.

Efter NP:s nyhet om att kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till ramavtalet har grannarna reagerat med oro på planerna.

Kommunalrådet Daniel Adborn (L), som också är ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, är mån om att betona att den nya bebyggelsens art och utformning ingalunda är bestämd.

– Hittills gäller det bara en tanke som exploatören har. Vi får se var det kommer att landa, kanske blir det till slut bara radhus, säger han.

För att ramavtalet ska gälla behöver det kommunfullmäktiges godkännande. Därefter inleds en detaljplaneprocess då man studerar vilken sorts bebyggelse som är lämplig för platsen.

– Då får allmänheten möjligheten att säga sitt om planerna. I det skedet är vi kanske om ett år, säger han.

– Vi behöver flera bostäder i Nynäshamns centrum och det är roligt att byggbolag är intresserade, men, som sagt, vi får se var vi landar.

Annons
Annons
Annons