Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Buss 861 dras in under sommaren

Trots att pendeltågstrafiken stängs av kommer man i sommar inte att kunna åka buss 861 mellan Nynäshamn och Gullmarsplan. På så vis blir det tydligare för resenärerna, enligt bussbolaget Nobina.

Nobina lägger ned busslinje 861 under sommaren 2016, samtidigt som pendeltågstrafiken kommer att vara avstängd.

Buss 861 mellan Nynäshamn och Gullmarsplan i Stockholm kommer att tillfälligt läggas ner under sommaren 2016. Detta enligt förslag på trafikförändringar från bussbolaget Nobina. Den ständigt nedläggningshotade 861:an kommer dock tillbaka i hösttidtabellen, enligt Daniel Mohlin på Nobina. Han förklarar att trafikplaneringen kräver ganska lång framförhållning.

– Vi väljer att stänga av hela sommaren eftersom vi inte vet exakt när Nynäsbanan ska vara avstängd. Förra sommaren blev det en del problem med överfulla bussar på 861:an på vissa avgångar och sedan väldigt gott om plats på ersättningsbussarna, säger Daniel Mohlin.

Enligt Trafikverket kommer Nynäsbanan att stängas av från den 27 juni till den 8 augusti. 861:an dras även in i sommar i syfte att göra trafiken tydligare för resenärerna, något som även gäller övriga föreslagna åtgärder, enligt Daniel Mohlin.

Annons
Annons
Annons