Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkör underhöll med musik och akrobatik

I föreställningen Dünya möter Cirkus Cirkör asylsökande i länet. Nyligen var de i Nynäshamn. Med en trumma, några käglor och ett jordklot förvandlade de dagen till en fest.

Annons
Cirkus är en konst som utövas över hela världen och den är både språk- och ordlös, säger Clara Norman, ansvarig för projektet. Foto: Carina Albin

Under ett par månader är Cirkus Cirkör ute och underhåller på asylboenden i länet. Underhållningen kombineras med möjligheten att själv prova på. I fredags kom Cirkör till bio Vågen i Nynäshamn.

Till rytmen av Lansana Camaras ensamma trumma tog publiken plats i salongen. Han fick snart sällskap av cirkuspedagogerna Gabi Serrano och Vejde Grind och snart tog föreställningen fart. Gabi balanserade på ett jordklot, cyklade på enhjuling och utförde akrobatik till synes utan ben i kroppen. Veijde snurrade i en jättelik ring och jonglerade med käglor.

Med projektet vill på Cirkör använda cirkusen i mötet med asylsökande. Föreställningen fick väldigt fin respons. Mot slutet samlades alla på scenen till Lansanas trumma och Vejdes gitarr.

– Att se alla dessa leenden gör en varm i hjärtat, sade projektledaren Nina Wande.

Cirkuspedagogerna Vejde Grinder, Gabi Serrano och Lansana Camara underhöll och lät besökarna prova på.
Cirkusshowen heter Dünya, som betyder ”värld” eller ”världen” på bland annat turkiska, azerbajdzjanska och uzbekistanska.
Publiken bjöds upp på scenen.
Annons
Annons
Annons