Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engångsbiljetter fortsätter att vara dyrare

En enskild enkelbiljett i SL-trafiken ska kosta 40 kronor när enhetstaxa införs. Oavsett om man köper den i en kiosk, en spärr eller i SL:s app.

Annons
Färre alternativ. När enhetstaxa införs kan SL städa lite i det mångskiftande utbudet av engångsbiljetter.

En enkelbiljett från Nynäshamn till Stockholm kommer att bli rejält mycket billigare när SL inför enhetstaxa i kollektivtrafiken. Alla partier i landstingsfullmäktige står bakom det förslag om enhetstaxa, som NP har berättat om.

Biljetten blir billigast om man använder SL:s reskassa, som man i förväg laddar in på ett SL Access-kort. Den kommer då att kosta 28 kronor för vuxna och 17 kronor för ungdomar/pensionärer.

Om man inte har reskassa blir priset 40 kronor (eller 25 kronor med reducerat pris). Detta oavsett om man köper enkelbiljetten mobilt via SL:s app, i en kiosk eller i en bemannad kollektivtrafikspärr.

I några fotnoter i den 132 sidor tjocka utredning som SL:s trafikförvaltning har gjort angående enhetstaxan framgår att prisskillnaden mellan reskassa och de andra typerna av enkelbiljetter eventuellt kan komma att tas bort i framtiden.

Innan detta kan genomföras måste SL dock ha ett system som gör att det automatiskt går att avläsa alla sorters biljetter. I dag måste busschaufförer, tågvärdar och spärrvakter titta manuellt på varje mobilbiljett.

Annons
Annons
Annons