Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsägare vill förtäta centrum

Nya bostäder samt lokaler för handel och kontor på en parkeringsyta på Hamngatan i Nynäshamns centrum.

Annons
Snart nytt bostadskvarter? Fastighetsägaren till kvarteret Fyren 19 vid Kaptensgatan vill bygga bostadshus med lokaler för handel och kontor på parkeringsplatsen.

Nynäshamns miljö- och samhällsbyggnadsnämnd sade på sitt senaste sammanträde ja till att lämna ett positivt planbesked för kvarteren Fyren 19 och 29, mittemot Nynäshamns kyrka.

Där vill fastighetsägaren omvandla kvarterets parkeringsyta till ett garage som kan överdäckas med nya bostäder och lokaler för handel och kontor. Däcket ska också rymma ytor för odling och lek. Med det positiva planbeskedet har kommunen nu meddelat att den går med på att man i en kommande detaljplaneprocess prövar om denna vision kan bli verklighet.

På samma sammanträde sade miljö- och samhällsbyggnadsnämnden även till ja till ett positivt planbesked för tre nya flerbostadshus på Höjdgatan. På sitt håll tittar också det kommunägda bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder på möjliga platser för förtätning i Nynäshamns centrala delar. Ett alternativ som studeras är en del av parken mellan Rosengårdens äldreboende och restaurang Stormogården.

För en tid sedan föreslogs även en förtätning av bebyggelsen genom att bygga ett så kallat infillshus på Floravägen. Det detaljplanearbetet lades dock ner på fastighetsägarens begäran. Byggidén fick massiv kritik av grannarna.

Annons
Annons
Annons