Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fel att dubbelbeskatta Nynäshamn"

Staten öppnar för att höja, utvidga och lägga beslag på alla intäkter från trängselskatten i Stockholm. Helt fel, tycker trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Annons
De pengar som invånarna i Nynäshamn och övriga Stockholms län betalar i trängselskatt bör användas till infrastruktursatsningar i Stockholmsregionen, anser trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

I den nyligen påbörjade Sverigeförhandlingen resonerar staten kring möjligheten att höja och utvidga trängselskatterna i Stockholm. Pengarna som hämtas in den vägen är tänkta att bli en del av de medel som staten bidrar med till olika infrastrukturprojekt.

– Jag tycker att vi i Stockholms län gemensamt bör reagera kraftfullt mot detta, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Trängselskatterna höjdes vid årsskiftet och att redan nu börja diskutera ytterligare en höjning är fel, anser Tamsons.

– Många personer, och särskilt de som bor en bit utanför Stockholm är beroende av att kunna åka bil. Det är inte rimligt att invånarna i till exempel Nynäshamn, Södertälje och Norrtälje ska behöva beskattas flera gånger om för att finansiera spårvägssatsningar i Göteborg och Skåne.

Kristoffer Tamsons tycker att de medel som tas in genom trängselskatten bör betraktas som länsinvånarnas pengar när olika infrastrukturprojekt ska finansieras.

– Sverigeförhandlingen föreslår faktiskt inte någon höjning av trängselskatten i Göteborg.

Annons
Annons
Annons