Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskis Svettis bidrar till integrationen

Haider och Biere är två flyktingar som får hjälp av Friskis Svettis I Nynäshamn att integreras och inkluderas i det svenska samhället.

Annons
Friskis & Svettis i Nynäshamn.

Nynäshamns kommun har hjälpt 119 flyktingar med tak över huvudet i form av ett evakueringsboende.

Nu drar det lokala föreningslivet sitt strå till stacken. Friskis Svettis har två flyktingar som får hjälp av föreningsfunktionärer för att integreras i samhället.

– Jag har tänkt vad kan vi som förening göra för flyktingarna? Vi kan sprida rörelseglädje och vi har inom föreningen hittat lösningar på hur vi kan hjälpa till med aktiviteter, säger verksamhetschefen Yvonne Björnén.

Haider, 21 år, från Irak är på plats varannan söndag på Friskis Svettis. Biere, 15 år, från Syrien är på plats varje onsdag. Båda är nöjda över möjligheten att sysselsätta sig med träning.

– De får lära sig svenska, integreras och inkluderas i det svenska samhället. De är jätteglada över att ha fått möjligheten, säger Björnén.

Från Friskis Svettis sida hoppas man kunna ta emot fler nyanlända personer i framtiden.

– Vi har börjat med två stycken nu men vi kan säkert ta emot fler i fortsättningen. Finns det någon som är intresserad av träning och vi har en funktionär som vill ta på sig ansvar så säger vi inte nej till det.

Annons
Annons
Annons