Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasiet kan få flytta till centrum

Nynäshamns kommun ska utreda om Nynäshamns gymnasium kan flyttas till centralt belägna lokaler. Alla politiska partier har ställt sig bakom ett förslag från Moderaterna.

Annons
Nynäshamns gymnasium kan få flytta till mer centralt belägna lokaler.

Om några år kan Nynäshamns gymnasium komma att flytta in i nya lokaler. I onsdags kväll beslutade kommunfullmäktige, i total enighet, att en utredning ska undersöka var skolan bör ligga i framtiden.

Förslaget har lagts fram av kommunfullmäktigeledamoten Jakob Gegerfelt (M) och oppositionsrådet Harry Bouveng (M).

– Jag vill tacka för hur vår motion har blivit behandlad. Det är bra att alla förstår att frågan är viktig, sade Jakob Gegerfelt i kommunfullmäktige.

Gymnasieskolan – som byggdes på 1970-talet – ligger i den norra utkanten av staden Nynäshamn. Avståndet till Nynäs gårds pendeltågsstation är ganska långt.

Vid sidan av att utreda var gymnasiet ska ligga ska det också värderas vilken profil på utbildningen som skolan bör ha. Dessutom ska det undersökas vad gymnasiets nuvarande lokaler skulle kunna användas till i stället. Både barn- och utbildningsnämnden och miljö- och samhällsbyggnadsnämnden kommer att bli involverade i arbetet.

Kommunens ungdomar, som berörs allra mest av frågan, kommer också att få lämna sina synpunkter och idéer.

Annons
Annons
Annons