Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvt löfte om att gynmottagning blir kvar

I en debattartikel i NP skriver landstingsrådet Ella Bohlin (KD) att det ”finns goda skäl att förutsätta att gynmottagningen blir kvar”.

Annons
Kanske kvar? Patienter som politiker – alla verkar tycka att det ska finnas en gynmottagning i Nynäshamn.

Det var precis före nyår som det blev känt att Södertälje sjukhus ledning hade lagt ett förslag om att lägga ner sin filialmottagning för gynekologi i Nynäshamn.

Namninsamlingar och Facebookgrupper startades av protesterande patienter, och oppositionspolitiker i landstinget uttalade sig kritiskt till planerna. Alla verkar vilja ha kvar gynmottagningen i Nynäshamn.

När NP pratade med Ella Bohlin (KD), landstingsråd med ansvar för kvinnosjukvården i Stockholms län, poängterade hon att Södertälje sjukhus lednings förslag är just ett förslag.

I ett nytt debattsvar skriver hon att landstingets hälso- och sjukvårdsförvaltning tydligt har sagt nej till Södertälje sjukhus förslag att lägga ner gynekologimottagningen i Nynäshamn.

När NP pratade med Ella Bohlin tidigare i januari berättade hon att hon var beredd att diskutera förslaget om att landstinget skulle ta över gynmottagningen i Nynäshamn i egen regi. I dagens debattartikel skriver hon:

”Om gynmottagningen i Nynäshamn mot förmodan skulle stänga står landstinget inte handfallet”.

Annons
Annons
Annons