Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härbärge för hemlösa utreds

Nynäshamns kommuns socialförvaltning utreder nu en tak-över-huvudet-garanti och om det behövs ett härbärge.

Annons
Nynäshamns kommun utreder hur man på bästa sätt kan hjälpa hemlösa kommuninvånare.

Just nu pågår en utredning tak-över-huvudet-garanti och härbärge i Nynäshamns kommun. Det är en del av en större utredning kring hela boende- och behandlingskedjan för personer som har problem med missbruk.

Utredningen kommer också att ge svar på två motioner, en från (V) och en från (KD), som lämnades in i mars respektive april 2015. Utredningen beräknas snart vara klar.

– Men just nu har allt fokus från vår sida legat på operativa insatser, alltså att hjälpa folk eftersom det är så kallt, berättar Maria Sandell på socialförvaltningen, som har hand om utredningen.

Först och främst tittar hon på vilka behov som finns. Om det är väldigt få personer som kan tänkas behöva hjälp lönar det sig inte att starta ett härbärge.

– Då fortsätter vi att göra som vi gör i dagsläget, alltså köper platser. Finns ett behov får vi fundera på formen.

– Vi har fört en dialog med representanter från kyrkan då de signalerat intresse av att kunna vara en resurs, skriver socialchefen Charlotte Dahlbom i ett mejl till NP.

Ser man någon som man misstänker lever i en akut hemlöshet i Nynäshamns kommun kan man under kontorstid kontakta socialförvaltningen genom kommunens växel (08-520 680 00), polisen (114 14) eller om det är under kvällar, nätter och helger; Socialjouren Södertörn (010-56 46467 eller 010-56 46466).

Efter klockan 02.00 kontaktas socialjouren via polisen (114 14).

Om någon tackar nej till erbjudande om boende eller behandlingshem har inte socialförvaltningen någon möjlighet att gå emot personens vilja.

Annons
Annons
Annons